0 szt., 0.00 PLN
Strona główna » Pomoc » Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy WINTERSHOP, prowadzony pod www.wintershop.pl (dalej zwaną Witryną) przez F.H.U ROREK, Grabie 35, 32-002 Węgrzce Wielkie. Z siedzibą w Jastrzębie Zdrój ul. Opolska 1 paw. 723. Firma działa w oparciu o wpis do ewidencji gospodarczej pod numerem 9921/2007 (dalej zwanego Sklepem Internetowym)
Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.
Korzystając ze strony internetowej wintershop.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na stronie: http://www.wintershop.pl/pomoc/polityka_prywatnosci/. Firma RoRek jako właściciel strony internetowej www.wintershop.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Wszystkich użytkowników korzystających z tej strony internetowej obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. Wszystkie zmiany, które mogą być wprowadzone nie wpływają na podstawową zasadę:
Firma RoRek nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów i użytkowników.
Kupujący w sklepie Wintershop.pl wyraża dobrowolnie zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji złożonego zamówienia, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926)

Dane osobowe
W czasie korzystania ze stron internetowych www.wintershop.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza. Dane, o które zostaniesz poproszony są niezbędne do m.in. zamówienia produktów w sklepie internetowym. Ze swojej strony właściciel strony wintershop.pl zapewnia, że dokona wszelkich starań, by otrzymane od Ciebie dane były przechowywane w sposób bezpieczny i nie trafiły do niepowołanych osób.

Jakie dane zbiera sklep internetowy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?
Sklep internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:
1) nazwisko i imię,
2) adres zameldowania na pobyt stały,
3) adres do korespondencji, jeżeli jest inny niż adres zameldowania, adres poczty elektronicznej,
5) numer telefonu.
Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny. Ponadto, sklep internetowy może zbierać od użytkowników następujące informacje w celu wystawienia faktury vat dot. klientów hurtowych (firm)
Podanie powyższych danych jest dobrowolne i wymaga Państwa zgody i jest konieczne wyłącznie dla realizacji wskazanych powyżej celów. Podkreślamy, że nie muszą Państwo podawać tych danych, jeżeli nie chcą Państwo korzystać z wskazanych powyżej możliwości. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia Prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu: biuro@wintershop.pl, numeru telefonu 324705455.

Wysyłanie wiadomości
Firma zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości. Pod określeniem „niezapowiedziane wiadomości” rozumie się informację odnoszące się bezpośrednio do działalności firmy (np. informacje o promocjach, wydarzeniach w działalności firmy), a także nie komercyjne listy (np. okolicznościowe życzenia).

Cookies (ciasteczka)
Strona internetowa wykorzystuje technologię cookies (ciasteczek), czyli małych plików tekstowych tworzonych w komputerze internauty podczas korzystania ze strony internetowej. Zapis pewnych informacji na dysku lokalnym internauty pozwala na lepsze dopasowanie serwisu do potrzeb użytkowników. Do prawidłowego działania strony internetowej nie jest konieczna włączona obsługa ciasteczek w Twojej przeglądarce. Jeżeli z jakiś powodów nie chcesz korzystać z tej technologii tracisz jedynie korzyści wynikające z jej wykorzystania.

Wyłączenie odpowiedzialności
Strona internetowa www.wintershop.pl ma służyć informacją o działalności firmy, oferowanych produktach. Serwis nie ponosi jednak odpowiedzialności za niewłaściwe stosowanie się do publikowanych informacji.

Prawa autorskie Prawa autorskie publikacji udostępnianych na stronie internetowej należą do autorów publikacji. Firma RoRek - Robert Kunda zezwala na kopiowanie dokumentów publikowanych na stronie internetowej tylko i wyłącznie do celów prywatnych. Kopiowanie i rozpowszechnianie (drogą poligraficzną czy też elektroniczną) w celach komercyjnych wymaga wcześniejszego uzgodnienia z Firmą. Firma RoRek - Robert Kunda zastrzega sobie wyłączne prawo do treści i formy (brzmienia) tekstu niniejszej strony internetowej na mocy ustawy O prawie autorskim i prawach pokrewnych (Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku, Dz. U. z 2000, nr 80, poz. 904-j.t.).
 

Pozostałe tematy pomocy:

1. Rejestracja, logowanie
2. Panel Klienta
3. Zakupy i zamówienia
4. Koszty wysyłki
5. Płatności
6. Regulamin sklepu
7. Formularz zwrotu
8. Polityka prywatności
Akceptujemy płatności online

Google+